_FO_HEADER_CALLUS: +420 596 316 666

Novinky - Jak obejít EET

1) Pokud si hosté z Vaši restaurace mohou jídlo odnést, nemusí se tato tržba do EET prozatím přiznávat.

2) Pokud jste otevřeli novou restauraci během tohoto roku a je možné si z této restaurace jídlo odnášet, je možné, že hostinská činnost tvoří pouze "minoritní činnost", činnosti hlavní je jídlo "take away". V takovémto případě spadáte až do poslední vlny EET. Lze použít také pro provozovny přestěhované na jinou adresu, či zásadním způsobem pozměněné.

3) Pokud se v budově Vaší restaurace zároveň vyrábí chlebíčky na rozvoz, či pro catering, opět budete zřejmě spadat do EET až v pozdějších (nejpravděpodobněji až ve 4.vlně) vlnách EET.

4)  Pokud máte restauraci "v hausbótu" anebo v trupu staréno letadla (viz.foto) EET se na Vás opět nevztahuje.

5) Pokud máte meničkovou restauraci do EET sice spadáte již od 1.12.2016, ale ve skutečnosti lze přes EET evidovat jen část tržeb a to tak, že hosté dostanou platné doklady s FIK kódem a tyto doklady si mohou ověřit v systému finanční správy - vše bude fungovat dle zákona. 

O dalších sofistikovanějších způsobech efektivního a zároveň zákonného zdanění Vašich příjmů Vás rádi budeme informovat osobně.